La justícia investiga un presumpte cas de racisme per part dels Mossos d’Esquadra

Reprodueix vídeo

El Jutjat d’Instrucció número 5 de Manresa està investigant les presumptes agressions racistes per part de sis agents antidisturbis de les ARRO dels Mossos d’Esquadra a Wubi, un veí de vint anys que el dia dels fets, el dijous 10 de gener de 2019, residia a Sant Feliu Sasserra (Bages). Segons informa La Directa, els agents policials, que es trobaven duent a terme un desnonament, van llençar-li bosses d’escombraries, el van empentar, el van estomacar a base de cops de puny i li van proferir insults racistes.

Segons recull SOS Racisme, entitat que s’encarrega de la representació legal del cas, posteriorment, en un segon encontre aquella tarda amb els mateixos efectius policials, Wubi va decidir posar el seu telèfon mòbil en gravació i va enregistrar expressions dirigides a ell com  “soy lo más cerca que vas a ver al demonio” o “tu eres un mono, hostia”. A més, l’escrit presentat al tribunal també inclou que li van clarvar puntades de peu, que el van escupir o que li van colpejar el cap contra el terra.

A continuació, Wubi va ser emmanillat i traslladat al vehicle policial entre crits de  “puto negro de mierda, racista es poco” o “negro de mierda, hijo de la gran puta”. Més endavant, li van continuar proferint insults com ara “la de xusma de merda que mos arriba a aquest país” o “soy racista, mucho, pero si fueras blanco, te habría pegado igual de fuerte o más”.

SOS Racisme ha assegurat en un comunicat que aquest cas “no és únicament conseqüència de la ideologia racista d’un grup d’agents del cos de Mossos d’Esquadra, sinó que ve determinat pel context de manca de mecanismes de control, impunitat, racisme i corporativisme policial en què els agents treballen”.  

Des d’aquesta entitat, a més, afirmen el cap de la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, Josep Codina, va traslladar-los que “des dels Mossos d’Esquadra no es podia emprendre cap actuació contra els agents mentre el procediment penal estigués en curs”. Els agents policials del cas segueixen actualment treballant al cos a l’espera que el jutge decideixi si té prou elements per enviar el cas, que es troba en fase d’instrucció, a judici.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides