Torra demana ara que tot Catalunya passi a partir d’aquest dilluns a fase 3

Si Sanitat ho aprova, les regions sanitàries de Barcelona, l'àrea metropolitana i Lleida farien el canvi demà mateix
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, demana ara que tota Catalunya passi a fase 3 a partir d'aquest dilluns, de manera que les regions sanitàries de Barcelona, l'àrea metropolitana i Lleida farien el canvi de fase demà mateix. Segons ha explicat el president durant la reunió amb l'executiu espanyol i la resta d'homònims el Procicat aprovarà dilluns que tot el país passi a la fase 3, ja que asseguren que els resultats ho avalen.

Si la decisió s'aprova, Catalunya recuperaria les plenes competències per gestionar la nova normalitat. El president català ha reclamat una altra vegada els 15.000 milions d'euros per atendre la crisi i critica la centralització de l'Estat en l'última conferència de presidents.

"S'acabarà així, de fet i en la pràctica, com hauria d'haver passat fa setmanes, aquest estat d'alarma, que jutgem com a centralista i centralitzador que no hauria d'haver existit mai", ha insistit el president de la Generalitat.

A la reunió, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que obrirà les fronteres amb els països de la Unió Europea, el pròxim diumenge 21 de juny.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides