Jèssica Albiach aposta per desmuntar l’estàtua de Colom de Barcelona

El partit de Colau ha rebutjat fins ara diverses mocions de la CUP en aquest sentit presentades a l'Ajuntament
Estàtua de Colom a Barcelona

Les protestes del moviment antiracista arran de l'assassinat de George Floyd han fet créixer el debat sobre què fer amb les estàtues i reconeixements a esclavistes o altres personatges històrics, especialment als Estats Units i al Regne Unit. A Londres, per exemple, alguns manifestants han atacat la figura de Winston Churchill, i s'han instal·lat plaques metàl·liques per protegir-la.

El debat ha arribat a Catalunya i Jèssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, ha obert la porta a eliminar l'estàtua de Colom, un dels grans símbols de Barcelona, al capdavall de la Rambla. Ho ha dit en una entrevista al diari Ara. "Crec que seria una bona mesura desmuntar l'estàtua de Colom. El 12 d'octubre no tenim res a celebrar. El reconeixement cap a una figura que va fer possible la colonització d'uns territoris, amb el genocidi que hi va generar, a mi tampoc em representa", diu.

La posició d'Albiach contrasta amb la que ha mantingut Barcelona en Comú fins ara. El partit d'Ada Colau ha rebutjat en diverses ocasions mocions de la CUP que demanaven retirar l'estàtua.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides