El tractament de Mitjà no funciona

Prendre hidroxicloroquina no és eficaç ni per a la prevenció ni pel tractament del coronavirus
Oriol Mitjà

La hidroxicloroquina no redueix el risc que les persones exposades al coronavirus desenvolupin la malaltia, segons els resultats de l'assaig clínic liderat per Oriol Mitjà a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Des de l'inici de l'epidèmia, la hidroxicloroquina s'ha investigat tant per prevenir com per tractar la malaltia.

En el cas de la prevenció, es partia de la hipòtesi que, si una persona pren el fàrmac després d'haver estat exposada al virus, es podria tallar la infecció d'arrel i evitar que evolucionés fins a causar la malaltia.

En el cas del tractament, s'esperava que, si una persona pren el fàrmac després d'haver estat diagnosticada de Covid, es pogués reduir la gravetat i la durada de la malaltia.

Cap dels estudis fets han detectat que la hidroxicloroquina sigui eficaç ni per a la prevenció ni per al tractament de la Covid. La majoria d'aquestes dades encara no han estat revisats per la comunitat científica, de manera que els resultats han de considerar provisionals.

El treball és la punta de llança de la iniciativa JoEmCorono, una campanya de donacions que ja ha superat els 2,3 milions d'euros i en la que el president de la Generalitat, Quim Torra, havia dipositat molta confiança.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari