Site icon El Triangle

Dos anys de presó per a l’exbatlle de Torredembarra per adjudicar a dit les guinguetes de la platja

Daniel Masagué

Daniel Masagué

Daniel Masagué, alcalde de Torredembarra entre els anys 2008 i 2014, ha estat condemnat pel Jutjat penal número 2 de Tarragona a dos anys de presó i a disset anys d'inhabilitació per l'adjudicació a dit de guinguetes de la platja de la localitat.

El jutge considera que Masagué va facilitar l'adjudicació a Gerard Montserrat, també de Convergència, amb la intenció de beneficiar un company de partit "per pur clientelisme polític", i ha condemnat l'exalcalde per un delicte de frau a l'administració en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació administrativa, amb l'atenuant de dilacions indegudes.

La sentència, coneguda aquest dijous, afirma que Masagué, Montserrat i el regidor de Platges, Pere Font -que va ser posteriorment alcalde-, es van posar d'acord per simular un procediment negociat sense publicitat. El jutge ha condemnat Montserrat i Font a penes de dos anys i d'un any i mig de presó, respectivament. A més, ha inhabilitat durant quinze anys el regidor i durant tres anys i mig a l'adjudicatari.

Aquesta sentència correspon a la peça separada 4 de la causa de corrupció de Torredembarra, que és l'origen de les investigacions del cas del 3%, sobre el finançament irregular de Convergència.

La macrocausa sobre Torredembarra, al seu torn, sorgeix de la denúncia de Montse Gassull, difunta regidora d'ERC que va deixar el seu partit retraient a la cúpula una manca de suport a la seva denúncia. L'Ajuntament de Torredembarra, ara governat per ERC, va exercir l'acusació particular en el judici.

 

Exit mobile version