Freixenet presenta un ERTO per als 1.050 treballadors de la companyia

L’expedient s’allargarà fins el 31 de desembre tot i que es podria suspendre abans en funció de l’evolució econòmica del grup empresarial
Cavas Freixenet
Cavas Freixenet

El grup Freixenet, que es dedica al sector del cava, ha presentat un ERTO que afecta els 1.050 treballadors de la companyia. En aquest sentit, la direcció de l'empresa ha argumentat la mesura per causes tècniques, organitzatives i de producció derivades de la crisi sociosanitària del coronavirus.

L’expedient va començar el passat 8 de juny i s’allargarà fins el 31 de desembre, tot i que es podria suspendre abans que acabi l’any “en funció de com evolucioni la situació econòmica”.  Aquest ERTO implica la reducció de les jornades laborals entre un 20 i un 40%, depenent del nivell d’afectació de cada departament.

Es tracta, a més, del segon ERTO que presenta aquest grup empresarial els darrers tres mesos, ja que a finals de març en va aplicar un per 110 treballadors del departament de ventes i 13 de l’àrea d’enoturisme i relacions públiques fruit de l’aturada econòmica per la Covid-19.

La mesura afecta als treballadors de les cinc empreses del grup: Caves Freixenet, Segura Viudas, Castellblanch, UCSA i Comercial Grupo Freixenet.

Tot i el sector del cava haver assolit xifres històriques pel que fa a les exportacions l’any passat, les conseqüències del procés independentista a Catalunya i el boicot a les vendes a Espanya van suposar una caiguda del 12,1% de vendes durant la primera meitat de l’any.

 

 

 

 

 

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari