El Congrés acaba aprovant l’ingrés mínim vital sense cap vot en contra

El Partit Popular hi ha donat suport i Vox s'abstingut
Pablo Iglesias

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres l'Ingrés Mínim Vital (IMV) amb 297 vots favorables provinents de totes les formacions excepte els 52 de Vox, que s'hi ha abstingut perquè consideren una "bogeria" la mesura, ja que auguren que es convertirà en un "subsidi perpetu".

L'IMV és considerada com la mesura estrella aprovada pel govern de coalició del PSOE i Podem, i ha estat convalidada amb el vot afirmatiu del PP, que minuts abans d'iniciar-se el debat ha anunciat el sentit afirmatiu del seu vot.

La prestació garantirà un mínim de 462 euros al mes per a una persona sola i afegirà 139 euros per cada familiar, fins a arribar a un màxim de 1.015 euros. El govern espanyol calcula que arribarà a unes 850.000 llars, 200.000 de les quals aquest mateix mes de juny, amb un impacte anual de 3.000 milions d'euros.

El vicepresident segon espanyol, Pablo Iglesias, l'ha considerat "l'avenç més gran en drets socials des de l'aprovació de la llei de dependència" i ha criticat que quan Podem ho va proposar fa uns anys se'ls va dir "de tot". Per això ha conclòs la seva intervenció al ple dient que l'ingrés mínim vital "és una manera de creure's la constitució" i proclamant que "sí que es pot".

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari