Antoni Vives ultima un pacte amb la Fiscalia per evitar la presó

L'extinent d'alcalde de Trias acceptaria dos anys de condemna pel cas Leslie, avança El Periódico
Antoni Vives
Antoni Vives

Antoni Vives, extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona durant el mandat de Xavier Trias, està ultimant un pacte amb la Fiscalia per evitar ingressar a la presó pel cas Leslie, a canvi d'acceptar una condemna de dos anys i el pagament d'una multa de 60.000 euros, avança El Periódico de Catalunya. A Vives, això sí, se l'investiga també en el cas del 3%, sobre la presumpta corrupció i finançament il·legal de Convergència, i una eventual segona condemna el portaria a la presó.

Com a president de l'empresa pública metropolitana Barcelona Regional, Vives va contractar com a tècnics Antoni Miquel Cerveró (el vocalista del grup Los Sírex conegut pel sobrenom Leslie) i l'exalcalde de Santa Coloma de Cervelló Jesús Arévalo, quan CiU va accedir al govern municipal després de la victòria electoral de Trias.

Després de querellar-se inicialment contra Vives per les presumptes contractacions simulades i per despeses que una auditoria interna va considerar "antieconòmics", la Fiscalia va seguir endavant només amb l'afer de les contractacions, ja que no va apreciar indicis de delicte pel que fa a les despeses, i va demanar cinc anys de presó per a Vives, que va acusar l'Ajuntament de Barcelona, personat com a acusació particular, de formular contra ell acusacions sense fonament.

El judici contra Vives s'havia de celebrar aquesta setmana però es va ajornar fins al mes d'octubre perquè l'exregidor es troba a l'estranger per motius laborals. A diferència de la Fiscalia, que limita l'acusació sobre contractacions fictícies a Jesús Arévalo, l'Ajuntament de Barcelona acusa Vives també per la contractació d'Antoni Miquel Cerveró.

(Visited 131 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari