Quin conseller de la Generalitat es considera ‘hereu del llegat’ de Jordi Pujol

Felicitació de Damià Calvet a Jordi Pujol pel seu norantè aniversar
Felicitació de Damià Calvet a Jordi Pujol pel seu norantè aniversari

Damià Calvet, el titular del departament de Territori i Sostenibilitat. Ell i el titular del departament d'Interior, Miquel Buch, són els únics consellers que han firmat en la web creada perquè els amics i simpatitzants de l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol el felicitin pel seu norantè aniversari. Pujol va néixer el 9 de juny de 1930 i l’associació que va crear després de deixar la presidència de la Generalitat –Serviol–Foment del Pensament i coneixement de la societat catalana- va obrir aquest portal fa uns dies amb un número 90 eniorme, amb la imatge de Pujol emmarcada dins el zero i la frase ‘Felicita el president’.

Calvet no només felicita Pujol sinó que li dedica un dels textos més llargs que hi ha a la web. S'hi restringia l'extensió dels textos a 900 caràcters. El seu s'acosta als 1.500. Explica que, tot i que feia un cert temps que tenia coneixement de la iniciativa, ha esperat fins el dia 5 de juny per fer coincidir la seva felicitació amb el Dia Mundial del Medi Ambient. “Vos vàreu ser, amb els formidables equips humans dels departaments dels vostres governs, recollint també la feina de tanta gent de la societat civil organitzada i del món acadèmic, els que vàreu iniciar les polítiques ambientals a Catalunya”, escriu. I continua: “D’aquell departament de Medi Ambient creat l’any 1991, amb antecedents al departament de PTOP, en van sorgir les polítiques de conservació del nostre patrimoni natural, les polítiques del cicle de l’aigua, de residus o de qualitat ambiental, que sens dubte han evolucionat molt fins les que tenim avui, però que sempre tindran el seu origen en aquell decidit impuls polític que vos vàreu protagonitzar. Ho podríem dir de molts altres temes, però he volgut destacar el del medi ambient perquè podria passar desapercebut en mig d’un llegat polític tan immens. Aquell impuls pretenia modernitzar el país, connectar-lo amb les preocupacions del món, però també crec que estava íntimament relacionat amb la profunda estima i el gran coneixement del territori que sempre heu professat”.

L’actual conseller en el govern de Quim Torra va ocupar diversos càrrecs al departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), entre els anys 1997 i 2003 quan Jordi Pujol presidia la Generalitat.

Abans d’acomiadar-se amb un “Gràcies, president”, Damià Calvet li dedica un darrer elogi al president nonagenari: “Avui, en ple segle XXI, continuen havent gran reptes ambientals que necessiten de tota la nostra dedicació, i els que en tenim alguna responsabilitat ens sentim hereus del seu llegat”..

Aquest diumenge 7 de juny s'havien assolit les mil felicitacions a la web.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides