Torra creu que el decret de “nova normalitat” amaga una “LOAPA sanitària”

El govern espanyol recuperarà les competències si hi ha rebrot i tutelarà la sanitat mentre hi hagi crisi
Quim Torra

El decret llei que prepara l'estat espanyol per a la nova normalitat ja està alçant polseguera. El govern espanyol es reserva l'opció de recuperar les competències si hi ha rebrot i tutelarà al detall les que cedeix ara amb l'anomenada "nova normalitat". El president de la Generalitat, Quim Torra, denuncia el que qualifica de "LOAPA sanitàra", en referència a la Llei Orgànica de l'Harmonització del Procés Autonòmic del 1982.

Pedro Sánchez i Salvador Illa han explicat aquest diumenge als presidents autonòmics els detalls del decret, que reforça el paper coordinador del Ministeri de Sanitat, un departament que fins abans de l'alarma era residual i amb les principals competències transferides. Aquest divendres, el líder del PSC, Miquel Iceta, ja apuntava que caldria muscular el Ministeri de Sanitat.

El decret aixeca recels a la Generalitat, perquè hi veu un caràcter intervencionista. El president Torra se n'ha queixat en un tuit, en què també avisa d'una retallada dels fons de reconstrucció de 16.000 milions, que havia de ser per a les comunitats més afectades.

Torra cita una informació del diari El Mundo on s'avança que el govern espanyol canvia els criteris de repartiment del fons de 16.000 milions per a les comunitats i que això significa que el repartiment de diners serà menor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.