Denuncien l’adjudicació “a dit” del rastreig dels contactes de coronavirus

Malestar entre els sanitaris que exigeixen al departament de Salut que no subcontracti el seguiment
Alba Vergés

El Col·legi de Metges de Barcelona i el sindicat d'Infermeres de Catalunya denuncien l'externalització de la gestió del rastreig dels contactes amb positius de Covid-19 a una empresa privada. En un comunicat, el sindicat explica que es tracta d'una adjudicació "a dit" d'un contracte de "més de 17 milions d'euros". En la mateixa línia s'ha pronunciat aquest dissabte el president del COMB, Jaume Padrós, qui ha demanat al Govern que "reverteixi la decisió".

El Departament de Salut ha adjudicat a una filial de Ferrovial, empresa que gestiona el telèfon d'emergències 061, el contracte per rastrejar els contactes de les persones positives de Covid-19. Al portal de Transparencia de la Generalitat hi consta un contracte amb Ferroser, que forma part de l'empresa Ferrovial, per "seguiment contactes positius mitjançant scouts", per un valor de 14.619974,4 euros. Porta data del 29 de maig.

Per altra banda, el sindicat d'infermeres també ha destacat que en les previsions del Govern d'augmentar el nombre de professionals, dels 436 nous sanitaris que es volen incorporar "tan sols 21 són infermeres i infermers". Unes xifres que formen part del Pla de Suport de l'Atenció Primària i que està dotat amb 4,5 milions d'euros.

En el comunicat també informen que, per tot plegat, han enviat una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, demanant la rectificació de l'adjudicació i un augment en la dotació d'infermeres en les previsions de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides