Com s’ha plantat Joan Canadell davant el conseller Damià Calvet?

Joan Canadell

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, actuant com a president del Consell de Cambres de Catalunya, s’ha adreçat per carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per fer-li saber les seves condicions per donar suport a la polèmica llei de creació de l’Agència del Patrimoni Natural i la Biodiversitat (APNB) que tramita el Parlament. Joan Canadell ha vist com les patronals Foment del Treball i Pimec s’han posicionat durament en contra d’aquesta llei, demanant la seva retirada, i ara ha de fer front a les pressions dels empresaris dels sectors més directament afectats (agricultura, ramaderia, silvicultura, turisme…) representats a les cambres.

En la seva carta, Joan Canadell –que tracta a Damià Calvet d’“amic”- li reclama que el Consell de Cambres de Catalunya tingui una cadira en el futur Consell de Direcció de l’APNB. També li proposa que aquesta Agència tingui la seu fora de l’àrea metropolitana de Barcelona i que compti amb una dotació pressupostària de la Generalitat, al marge de les taxes i despeses que pagaran els empresaris i professionals que hi hagin de fer tràmits o demanar permisos.

Joan Canadell adverteix al conseller de Territori i Sostenibilitat que, si no assumeix aquestes reclamacions i les introdueix en l’articulat de la llei –que, en principi, està previst que s’aprovi el pròxim dia 17-, aleshores el Consell de Cambres de Catalunya mostrarà públicament la seva oposició. En els últims dies, a les comarques rurals i de muntanya s’està vivint una revolta sense precedents d’alcaldes, organitzacions sectorials i col·legis professionals contra l’APNB, considerada centralista i contrària als interessos del territori, que s’ha concretat en el ‘Manifest del port del Cantó’, presentat dimecres passat.

Com a president de la Cambra de Comerç de Barcelona, elegit en una llista impulsada per l’ANC, Joan Canadell és l’únic dirigent empresarial de confiança del president Quim Torra. Aquesta topada amb el conseller Damià Calvet, a compte de la llei de l’APNB, és un seriós toc d’alerta al Govern de la Generalitat.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides