Salut estudia avançar la fase 3 a les àrees sanitàries de Barcelona i Lleida

Vergés critica el decret de "nova normalitat" que prepara el govern espanyol: "Són ganes d'intervenir"
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha obert la porta perquè Barcelona i Lleida puguin passar a fase 3 del desconfinament abans del 22 de juny. En una entrevista al programa "El Suplement", de Catalunya Ràdio, la consellera ha dit que seria possible que passin a la fase 3 les àrees sanitàries de Barcelona i Lleida abans de la quinzena obligada entre fase i fase, i que el seu departament valorarà fer la petició del canvi de fase avançat al ministeri segons evolucioni la pandèmia.

Vergés ha criticat el decret de "nova normalitat" que prepara el govern espanyol un cop finalitzat l'estat d'alarma a partir del 21 de juny. Per la consellera, aquest decret manlleva les competències d'altres administracions com ara la Generalitat.

La setmana que ve, la Generalitat anunciarà la quantia de la compensació econòmica que rebran els sanitaris que han lluitat contra la Covid-19. Vergés ha dit que hi ha acord a tota la societat per valorar "l'esforç cabdal" fet pels sanitaris, però no ha volgut posar xifres a la paga extraordinària.

La consellera ha dit que la feina dels sanitaris "ha canviat de dalt a baix" durant la pandèmia, que ha estat i seguirà sent una feina "duríssima", també en la nova normalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides