La “nova normalitat” preveu multes de 100 euros per no portar mascareta

El decret que prepara el govern espanyol contempla el seu ús obligatori fins que es disposi de vacuna
Pedro Sánchez, amb mascareta

Hi haurà multes en la "nova normalitat" per qui no porti mascareta en les situacions en què no es pugui mantenir una distància de seguretat, d'entre un metre i mig i dos metres, tant a l'aire lliure com en espais tancats. Així surt reflectit a l'esborrany del decret llei que prepara el govern espanyol, amb intenció d'aprovar-lo al pròxim Consell de Ministres, i que ha avançat la Cadena Ser.

No portar mascareta serà considerat una infracció lleu i les multes seran de fins a 100 euros, segons aquest esborrany. No hauran de portar mascareta les persones amb malalties o dificultats respiratòries.

A partir del 21 de juny, quan acabi l'última pròrroga del decret d'alarma, la mascareta continuarà sent obligatòria, com ara, a tots els mitjans de transport, i al vehicle particular no ho serà quan els que hi viatgin convisquin al mateix domicili.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja havia avançat aquesta setmana en una compareixença al Congrés que les mascaretes i la distància física serien obligatòries a l'espai públic fins que hi hagi vacuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides