Salut pronostica un rebrot de Covid-19 a l’octubre la meitat de virulent

Duraria fins al mes d'abril i situaria el seu pic més alt al voltant de les festes de Nadal
Coronavirus

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha elaborat un document tècnic que situa un repunt de contagis de la Covid-19 que es podria començar a notar a l'octubre, segons ha revelat TV3. El pic màxim arribaria durant les últimes setmanes d'aquest any i les primeres del que ve, per les festes de Nadal.

Aquest és el pitjor escenari que contempla el Departament de Salut, segons fonts que cita la cadena pública. El rebrot es podria allargar fins a l'abril. La segona onada tindria la meitat d'intensitat del virus que l'actual.

A la segona meitat d'octubre els casos tornarien a pujar, segons aquest escenari. Podrien arribar als 400 i cap a finals d'any, per Nadal, ja serien 1.500 diaris. Aquesta xifra és similar als contagis detectats amb tests PCR als pitjors moments del mes d'abril, quan es va arribar al pic de la pandèmia, tot i que llavors no es detectaven tots els casos perquè no es donava l'abast. Per això, ara, el rebrot seria menys virulent.

A partir de febrer, els contagis començarien a remetre. La situació s'allargaria fins a mitjans d'abril quan la situació tornaria als nivells actuals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides