Per què Barça TV + és una altra ocurrència sense futur?

Barça TV +

El FC Barcelona està estudiant fórmules per millorar urgentment els ingressos, un propòsit per al qual ha creat un cos d'experts que haurien de tenir idees genials i productives. Per desgràcia per al club, però, aquestes tempestes d'idees no estan funcionant amb massa èxit com el llançament d'una plataforma de continguts audiovisuals que, a l'estil de Netflix, HBO o Disney + representa que hauria de millorar la complicada situació financera a conseqüència de la pandèmia.

Es tracta de Barça TV +, llançada com si fos una solució a tots els mals del club aquesta setmana per terra, mar i aire. Els directius que han volgut donar la cara i capitalitzar la proposta són Didac Lee i Oriol Tomas, que representen per dir-ho així, el món digital i l'entorn comercial del FC Barcelona en aquest moment per part de la junta.

Les expectatives generades en la presentació situen els beneficis immediats en diversos milions d'euros. No obstant això, la resposta no pot ser ni de bon tros tan ambiciosa per la senzilla raó que no hi ha un mercat per a aquest tipus de continguts que no sigui d'accés lliure, gratuït i sense complicacions. Tot i que el FC Barcelona disposa d'una extraordinària caixa de ressonància a les xarxes socials de tot el món, més de 300 milions de potencials fans o seguidors que consumeixen drets de televisió i samarretes, sobretot, a l'hora d'accedir a continguts de TV premium o exclusius no semblen disposats a rascar-se la butxaca.

La prova és que les últimes inversions en produccions pròpies com Matchday acaben sent vistes a les plataformes on s'exhibeixen promocionalment i a Barça TV però en cap cas generen un retorn que les faci sostenibles. Així ha estat des del principi dels temps de les televisions dels clubs de futbol que, com el Barça, no disposen ni tan sols dels seus propis drets de retransmissió. D'aquí la seva falta d'atractiu.

Avui ja se sap que BarçaTV+ es convertirà molt aviat en una altra joguina abandonada que, però, deixarà uns costos que no es poden compensar de cap manera que no sigui com fins ara oferint continguts gratuïts per promocionar la marca Barça a tot el món.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides