Les escoles d’educació especial planten cara a Bargalló i volen obrir cada dia

Les famílies dels nens d'aquests centres se senten menystingudes i al·leguen que no han tingut en compte les seves necessitats
Escola d'educació especial

La tornada a la escoles catalanes en la fase 2 s'ha de fer segons diu el conseller d'Educació, Josep Bargalló, amb menys alumnes, pocs dies d'obertura i un pla que només arriba fins a finals de juny, és a dir unes instruccions molt vagues. Un fet que ha provocat l'alarma i la decepció de les famílies amb nens amb necessitats educatives especials.

Segons explica Mariona Torredemer, portaveu del sector educatiu de la patronal Dincat, Associació Empresarial de l'Economia Social, "són unes normes molt poc concretes. Nosaltres som un col·lectiu específic, per exemple són nens que no es poden quedar sols a casa, i necessitem unes instruccions molt concretes que des de la Generalitat no se'ns han donat".

Mariona Torredemer afegeix que "volem saber que passarà no només al juny sinó també al setembre i en quines condicions s'han d'obrir les escoles". En concret, la patronal Dincat representa a 60 centres d'educació especial.

El col·lectiu es lamenta que des del govern català no els han contactat per seure a una taula i treballar plegats sobre la reobertura dels centres, i asseguren que "les instruccions és que estem obligats a obrir els centres, de 9 a 13 hores pels nens de 3 a 6 anys, on els pares acreditin, amb documentació, que no poden fer conciliació familiar, però haurien d'haver tingut en compte que els nostres nens són dependents dels 3 als 21 anys i que no serveix de res obrir dos o tres dies a la setmana. Volem les escoles obertes".

Torredemer afirma que la intenció dels centres és obrir, amb totes les garanties, però cada dia per poder fer front a les necessitats d'aquest col·lectiu, afirmant que "l'escola ha d'estar oberta, estan perdent rutines i aprenentatges que els fa més vulnerables que altres alumnes".

Per la portaveu de Dincat, les directrius de la Generalitat són un "retalla i enganxa" de les escoles ordinàries sense tenir en compte les característiques del col·lectiu i denuncien la manca de compromís vers aquests alumnes. A tall d'exemple, la decisió del Departament d'Eduació d'anul·lar l'escola compartida, és a dir, que pel curs vinent aquells alumnes amb discapacitat intel·lectual que alternaven l'escola ordinària amb l'escola especial, ja no ho podran seguir fent, "estan perdent moltes oportunitats", argumenta Mariona Torredemer.

La majoria de centres d'educació especial són concertats o privats i la decisió d'obrir, sota els supòsits de la Generalitat, recau a les direccions dels mateixos centres. Des de Dincat asseguren, però, que "la decepció amb el govern català és molt gran perquè no han tingut en compte les necessitats de les famílies. No estem tots al mateix sac".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides