L’ANC contempla accions legals contra l’exempleat que denuncia abusos laborals i nepotisme

El politòleg belga Christophe Bostyn ha assenyalat Elisenda Paluzie, Joan Canadell i Betona Comín coincidint amb el procés d'elecció del nou secretariat de l'entitat
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha reaccionat a les denúncies d'abusos laborals i nepotisme difoses a Twitter aquest dijous per un exempleat, el politòleg belga Christophe Bostyn, rebutjant-les des de la seva pàgina web, i anunciant que contempla la possibilitat d'emprendre accions legals.

L'entitat que presideix Elisenda Paluzie ha publicat un comunicat de quatre paràgrafs aquest mateix dijous -del qual, en canvi, no s'ha fet ressò al compte de Twitter oficial- amb què acusa Bostyn d'haver "estat difamant l'entitat a les xarxes socials regularment" des del 2019, quan va abandonar-la.

Mitjançant el mateix comunicat, la plataforma independentista anuncia que "es reserva el dret d'actuar en justícia per preservar el seu bon nom", i destaca que la tirallonga de tuits de Bostyn sobre les condicions laborals i les dinàmiques internes de l'ANC sota l'autoritat de Paluzie ha aparegut "en mig del procés electoral", ja que l'entitat triarà el nou secretariat nacional en una votació que se celebrarà entre els dies 10 i 13 de juny.

Pel que fa a les denúncies de nepotisme, precarietat i altres abusos contra treballadors, l'ANC es limita a manifestar que l'actual secretariat va trobar demandes laborals dels treballadors pendents de resoldre i que el nou gerent va prioritzar les que havia plantejat l'equip tècnic .Com a resultat, hi sosté que "es va arribar a un acord amb l'equip tècnic que va permetre atendre gran part de les seves demandes i que van comportar, entre d'altres, el pas a una categoria professional superior per una part important de l'equip i una millora salarial de tots els membres".

La resposta de Bostyn
Christophe Bostyn, que va assenyalar en el seus tuits a Elisenda Paluzie, Joan Canadell i Betona Comín, ha replicat que la selecció de l'actual gerent va consistir en la publicació d'una oferta "on es demana un MBA i 10 anys d'experiència". "Sorpresa, no troben ningú. Inicialment, el gerent d'ara va aplicar per a la plaça de cap d'Internacional, el que van rebutjar, però el van fer gerent", assegura.

Sobre eventuals accions als tribunals com les que planteja el comunicat de l'ANC, Bostyn es pregunta si l'entitat independentista "em vol amenaçar", i ironitza: "Això, dispareu al pianista. Tot és difamació, sóc un mentider i tot m'ho he somniat. Ja enviareu els Tercios de Flandes. Lamentable".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides