Convergència presenta concurs de creditors abans de la dissolució definitiva del partit

La formació que va tenir l'hegemonia nacionalista a Catalunya té un deute de 4,3 milions d'euros
Jordi Pujol en un acte electoral el 2012
Jordi Pujol en un acte electoral el 2012

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha presentat un concurs de creditors al Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona aquest dijous com a pas previ a la seva dissolució definitiva com a partit polític. Segons avançava l'Ara, CDC va entrar en preconcurs al final del desembre del 2019 i havia de presentar el concurs de creditors el 30 de març, però l'arribada de la pandèmia pel coronavirus va paralitzar l'activitat judicial i CDC no ha pogut presentar el concurs fins ara.

CDC va ser fundada per Jordi Pujol el 1974 i va governar 29 anys la Generalitat, i el 2016 va decidir tancar la seva història com a partit polític creant el PDECat. Ara té un deute de 4,3 milions d'euros i tot el seu patrimoni compromès pel passiu hipotecat, a més de l'embargament de les seves seus pel cas Palau.

El jutjat ha de nomenar ara un administrador concursal perquè es responsabilitzi de la gestió i s'iniciï la liquidació de la formació nacionalista. Fonts del partit han apuntat que concretament CDC deu 2,1 milions d'euros a CaixaBank; 1,5 milions al Banc de Sabadell; i entre 600.000 i 800.000 euros al Banco Popular, ara en mans del Santander. Al deute s'hi suma el decomís de 6,6 milions d'euros de la sentència del cas Palau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides