Per què s’han indignat els independentistes amb Pérez-Reverte?

Arturo Pérez-Reverte
Arturo Pérez-Reverte

Arturo Pérez-Reverte ha rebut una allau de reaccions favorables i contràries a Twitter després que el diputat d'ERC Ruben Wagensberg difongués el fragment d'una conversa de fa quatre anys en la qual l'escriptor i membre de la RAE comenta distesament amb el cantautor Joaquín Sabina que és jacobí i que hauria solucionat durant el segle XVIII la qüestió catalana fent servir la guillotina.

El comentari no era seriós, com el mateix Pérez-Reverte manifesta clarament durant el mateix tall (de 28 segons), però ha aixecat una onada d'indignació entre independentistes, alguns dels quals famosos, com el mateix Wagensberg, a la qual s'ha sumat l'exdiputat de la CUP Antonio Baños, dedicant un comentari irònic sobre si la politòloga italiana Paola Lo Cascio hi detecta "tics salvinistes".

Una altra celebritat independentista indignada és l'opinadora estrella de TV3 Pilar Rahola, la qual ha piulat: "Hace una gracia de narices, jijijaja, ese desprecio de dos amiguetes súperguais y encantados de conocerse, hacia un pueblo y a una causa. Lo de pasarnos por la guillotina nos hace una gracia de cojones".

"Hauria estat molt demanar, naturalment, que Pilar Rahola (una senyora que va passar sense dutxar-se de la política al periodisme) renunciés a la temptació de descontextualitzar per escalfar als fanàtics i als idiotes que l'aclamen. Aquest és el text guillotinador complet", ha respost l'acadèmic de la llengua espanyola en sengles tuits en castellà i català, adjuntant la transcripció d'aquella conversa amb Sabina, corresponent a una entrevista publicada per El Mundo l'any 2016.

Rahola ha replicat: "Hauria estat molt demanar, naturalment, que un jacobí pata negra, que es creu per damunt dels mortals, no es dediqués a fer brometes, jijijaja, de passar per la guillotina a tot un poble, perquè defensa la seva llibertat. Sí, massa demanar, quan es tracta dels catalans".
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.