Sánchez recorda a Nissan que sortirà del mercat europeu si tanca les plantes catalanes

El president espanyol demana unitat a les parts implicades i a les administracions públiques per trobar una solució
Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha avisat a Nissan que el tancament de les seves instal·lacions a Catalunya comportarà la seva sortida del mercat europeu: “Estan plantejant una decisió irracional perquè no estan sortint d’Espanya sinó que estan sortint d’un gran mercat comú com és l’europeu”, ha afirmat el president espanyol aquest dimecres al Congrés dels Diputats, on també ha recordat a la multinacional nipona que la seva planta del Regne Unit és d’un país que ha sortit de la Unió Europea i, per tant, del mercat únic.

Sánchez ha anunciat que des del govern central han convocat en una reunió a la Generalitat, als ajuntaments afectats, a la Zona Franca i als treballadors per trobar una solució: “Si estem units i treballem tots a la una, crec que podem donar un horitzó de solucions i oportunitats als més de 2.500 treballadors afectats”, ha remarcat el mandatari espanyol, que ha assenyalat, al mateix temps, que la decisió del tancament es venia plantejant des de feia anys degut a la desinversió i a la manca de modernització de les plantes.

Finalment, Sánchez ha assegurat que “Espanya és un país competitiu pel sector de l’automoció” i ha advocat per trobar una solució dialogada “que garanteixi el pes industrial que necessita Catalunya”.

Noves mobilitzacions
Per altra banda, els comitès d’empresa de Nissan han convocat aquest dijous als treballadors i treballadores de la companyia a Catalunya a dur a terme una marxa lenta amb els seus vehicles particulars des de cada una de les plantes de la multinacional per confluir en una gran marxa a l’Avinguda Diagonal de Barcelona. Un cop a la capital catalana, els automòbils avançaran cap a la seu del consolat japonès amb l’objectiu de fer una acció de protesta en un punt proper.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides