Nissan no agafa el telèfon a Torra

El president català reconeix que no té un altre pla davant del tancament que "lluitar" per mirar d'evitar-lo
Quim Torra

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha afirmat aquest dimecres que l'únic pla que té el Govern davant el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya és "lluitar perquè es mantingui" i no es perdin els llocs de treball.

"El Govern de Catalunya no té un pla B. Té pla A, que és lluitar perquè Nissan es mantingui", ha afirmat en la sessió de control de l'oposició durant el ple del Parlament, després que el diputat de la CUP Vidal Aragonès li hagi preguntat quin és el pla B de l'Executiu català en el cas que el tancament de Nissan s'acabi produint.

Aragonès ha sostingut que valora que el Govern vulgui acompanyar els treballadors i treballi per evitar el tancament, però veu necessari que la Generalitat tingui un pla alternatiu. En aquest sentit, el diputat cupaire ha plantejat la possibilitat que la Generalitat nacionalitzi les plantes que Nissan vol tancar per reorientar la producció amb "criteris ecològics i de mobilitat sostenible".

D'altra banda, el president català també ha reconegut avui en una entrevista a Catalunya Ràdio que el Govern ha intentat contactar amb la direcció de Nissan Japó, però que aquesta els ha emplaçat a parlar amb el representant de Nissan Europa, cosa que ells rebutgen. No el reconeixen com a interlocutor i l'acusen d'haver-los "enganyat i menyspreat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides