Rufián i Borràs exhibeixen al Congrés la discòrdia entre ERC i JxCat

La diputada considera "innecessari" i "ofensiu" el discurs del portaveu republicà, que havia dit que "no som els criats de ningú" per defensar l'abstenció a la pròrroga de l'estat d'alarma
Laura Borràs, intervenint aquest dimecres al Congrés
Laura Borràs, intervenint aquest dimecres al Congrés

El faristol del Congrés dels Diputats ha estat aquest dimecres l'aparador de la discòrdia entre els socis del govern català, JxCat i ERC. El portaveu d'ERC a la cambra, Gabriel Rufián, ha recordat que el seu partit va guanyar dos cops les eleccions generals a Catalunya i que és el principal grup català de l'hemicicle. "És el que hi ha", ha indicat abans d'afegir que té 13 diputats i diputades "magnífics i magnífiques", i que "els utilitzarà peti qui peti". "No som els criats de ningú", ha afirmat en clara al·lusió a la tensió del seu partit amb JxCat.

"Per ERC parla i decideix ERC. Des de Brussel·les fins a Martorelles, passant pel Congrés i el Parlament", ha sintetitzat Rufián. També ha indicat que "el nostre únic amo és el poble treballador de Catalunya" i que "a aquest només li serveixen els fets, no la màgia". "La superxeria per als bruixots, nosaltres fem política", ha rematat.

La diputada de JxCat Laura Borràs s'ha mostrat molt crítica amb les decisions sobre la crisi del coronavirus adoptades pel president espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha retret el fet d'haver "perpetrat un demolidor atropellament de l'autogovern de Catalunya", i ha expressat que "nosaltres no els donarem l'abstenció a canvi de la promesa de tornar-nos les competències", una clara referència a la discrepància amb el vot d'ERC sobre la pròrroga de l'estat d'alarma.

Després de negar que Espanya sigui un Estat social i democràtic de dret, ha esgrimit aquest parer i "el tarannà de Sánchez" per argumentar que "l'única opció" és tenir "un Estat propi". En aquest punt, ha interpel·lat ERC expressant que "és necessari" que les forces independentistes "anem juntes" malgrat les discrepàncies, i ha destacat en aquest sentit "el discurs d'avui del senyor Rufián, que em sembla innecessari, ofensiu i que mira més al passat que el present".

Borràs, que ha arguït que "no podem prescindir de ningú" i que "tots som necessaris", ha exhortat ERC a "deixar d'atacar-nos" i, en tot cas, assenyalar els que, segons ella, usen estratagemes per impedir "que puguem sobreviure com a nació".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides