Una jutgessa reclama que s’investigui per malversació l’alcaldessa de Vilassar de Dalt

Aprecia indicis que pancartes de suport als dirigents del procés presos es poden haver pagat amb fons públics
L'Ajuntament de Vilassar de Dalt
L'Ajuntament de Vilassar de Dalt

Els dos darrers alcaldes de Vilassar de Dalt, Carola Llauró (Ara Vilassar) i Xavier Godàs (ERC), poden haver d'afrontar una investigació judicial per la presumpta comissió d'un delicte de malversació de fons públics relacionat amb la col·locació de pancartes a favor dels dirigents del procés presos, si prospera la petició remesa per una jutgessa de Mataró al deganat dels jutjats, revelada per El Periódico.

Segons explica aquesta informació, la petició s'inclou en la sentència amb què la mateixa jutgessa va absoldre tres persones que van voler despenjar una pancarta de suport als presos del consistori, el 28 de juny del 2019, i van ser identificats per la policia local.

La resolució, que afirma que no s'ha determinat qui va treure i va causar danys a la pancarta, que va ser substituïda per una altra, afegeix que no consta tampoc qui va autoritzar-ne la col·locació ni amb quins fons es va pagar, a més d'acceptar la petició de la Fiscalia i de les defenses dels denunciats perquè s'investiguin aquestes dues incògnites.

Segons la sentència, publica també El Periódico, no consta acreditat que el cartell malmès pertangués a "ningú en concret", ja que l'alcaldessa no ha aportat cap acreditació municipal de la compra. La jutgessa considera, això sí, que existeix un indici d'ús de fons públics per adquirir la primera pancarta que "haurà de ser investigat", corresponent a l'etapa de govern de l'anterior batlle, Xavier Godàs. Quant a la pancarta substituta, la jutgessa afirma que hi ha "indicis més clars" que la va comprar l'ajuntament quan l'alcaldessa era Carola Llauró, qui va denunciar els danys i va aportar un pressupost de 242 euros, afegeix la mateixa informació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides