Obren amb baixa assistència i moltes queixes les escoles de la fase 2

Educació diu que han obert el 99% dels centres que podien fer-ho i els sindicats reiteren les protestes
Un alumne a classe

Dos mesos i mig després d'haver hagut de tancar d'un dia per l'altre, aquest dilluns han reobert les escoles i instituts d'una part del país. Són els centres dels territoris que estan en fase 2 de la descalada pel coronavirus. Això vol dir: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, l'Aran i l'Alt Pirineu, que ja fa una setmana que hi són, però també els territoris que l'estrenen avui: Girona, Catalunya Central, el Garraf i l'Alt Penedès.

Les escoles han reobert les seves portes per acollir alumnes voluntaris amb una baixa o nul·la assistència i el rebuig de molts directors de centres i l'unànime dels sindicats.

La mascareta ha estat un dels elements principals de la tornada a les escoles. Aquesta és obligatòria per als més grans de 5 anys i han de mantenir, cosa difícil, els dos metres de distància. També per als professors. En algunes escoles s’ha pres la temperatura dels alumnes quan arribaven.

El Departament d'Educació assegura que el 99% dels centres que podien obrir ho han fet. El retorn dels alumnes és voluntari i tenen prioritat els nens dels pares que treballin fora de casa o que estiguin en situació vulnerable.

La reobertura decidida pel Departament, però, no es fa amb l'aprovació total dels sindicats de l'ensenyament i dels centres, que han arribat a demanar la dimissió del conseller, Josep Bargalló, i critiquen que no s'hagi consensuat i negociat més el pla de reobertura.

Des del sindicat USTEC, el seu portaveu, Ramon Font, ha recomanat al professorat que, si ha d'anar a treballar, no entri a les aules si no veu que s'han garantit les mesures de seguretat.

Des de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya, la FaPaC, defensen el retorn dels nens a les escoles, però no estan d'acord en la manera com es fa.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides