Mor el periodista Jordi García-Soler

Especialitzat en ‘La Nova Cançó’, va fundar el departament de Comunicació del PSC, va ser conseller de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i impulsor del moviment Tercera Via
Jordi García-Soler
Jordi García-Soler

Un atac de cor va interrompre, aquest diumenge 31 de maig, la vida del periodista Jordi García-Soler, just quan acabava de superar la darrera sessió de quimioteràpia a què s’havia hagut de sotmetre en patir un càncer de pulmó. Tot i aquest tractament, va mantenir les seves col·laboracions amb diversos mitjans de comunicació, entre ells El TRIANGLE. El passat dijous va publicar al nostre portal l’article ‘CDC? Això no toca’.

Nascut el 1947, es va especialitzar en el fenomen musical de ‘La Nova Cançó’, al qual va dedicar dos llibres: La Nova Cançó (1976) i Crònica apassionada de la Nova Cançó (1996). Va crear el departament de Comunicació del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el va dirigir fins el 1982. A proposta d’aquest partit va ser nomenat membre del consell d’administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, del qual en va formar part entre els anys 1983 i 1996.

Ha estat un prolífic autor d’articles en nombrosos diaris, revistes i mitjans digitals. Els darrers temps, a més d’EL TRIANGLE, col·laborava també a ElPlural.com i Cronica Global. Va realitzar i participar en programes de ràdio i televisió a Ràdio Joventut de Barcelona, Ràdio Barcelona, COM Ràdio, Catalunya Ràdio, TVE, TV3 i Ràdio L’Hospitalet.

El 2014 va ser un dels impulsors del moviment ciutadà Tercera Via, que va néixer amb la voluntat de crear ponts en una societat catalana fracturada pel debat independentista i per trobar una fórmula per resoldre aquest conflicte que permetés “decidir als catalans, però no sense tenir en compte, i menys encara tenint en contra, la resta d’espanyols”. A aquesta filosofia ha dedicat les seves col·laboracions dels darrers anys, interrompudes, aquest 31 de maig, per un cor que li havia donat ja algun ensurt al llarg dels seus 73 anys de vida.

(Visited 223 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari