Malestar de Torra amb Aragonès pel pacte d’Esquerra amb Sánchez

El president trasllada al seu vicepresident que l'acord per la pròrroga de l'estat d'alarma no vincula el Govern
Quim Torra i Pere Aragonès
Quim Torra i Pere Aragonès

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha rebutjat l'acord entre Esquerra Republicana i el govern espanyol per prorrogar per última vegada l'estat d'alarma a canvi del retorn de competències als territoris en fase 3 i ha assegurat que "no se sent vinculat per l'acord d'un partit com ERC amb el PSOE".

Segons fonts de la presidència, Torra ha traslladat al vicepresident del Govern, el republicà Pere Aragonès, que el pacte "no vincula el Govern de la Generalitat" i ha afegit que no entén "com el vicepresident d'un govern independentista contribueix a allargar la situació que impedeix recuperar les competències" a Catalunya.

ERC ha anunciat aquest dissabte al vespre que la Permanent Nacional ha avalat l'abstenció dels diputats republicans després d'acordar amb el govern espanyol que aquesta serà la darrera pròrroga de l'estat d'alarma i que les comunitats autònomes recuperaran les competències quan els territoris entrin en fase 3, a excepció de la llibertat de circulació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides