Quins mitjans difonen més ‘fake news’ contra Ada Colau?

Muntatge amb 'fake news' contra Ada Colau
Muntatge amb 'fake news' contra Ada Colau

El Nacional, Larepublica.cat i el Cercle Català de Negocis. Els comuns han creat un grup de treball per detectar i denunciar les fake news que apareixen a la xarxa i que volen soscavar la imatge d’aquest grup polític i especialment la de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Els comuns consideren que aquests atacs basats en notícies falses han superat ja el llindar que poden encaixar i no només han començat a denunciar aquestes notícies sinó que expliquen qui les ha creat i desvetllen alguns dels periodistes, mitjans de comunicació, polítics, opinadors i entitats que els difonen.

La primera tongada d’aquestes denúncies es refereix a set notícies. Han estat generades per El Nacional, Metropoli Abierta, Crónica Global El Español, TV3, la Plataforma per la Llengua, Larepublica.cat i el Cercle Català de Negocis. De les set notícies, El Nacional, Larepublica.cat i el Cercle Català de Negocis n’han creat o difós 3. Els segueixen Aleix Sarrió, assessor en temes de xarxes socials de Carles Puigdemont, Metropoli Abierta i el periodista Carles Enric, d’OK Diario, amb 2. Entre els que han escampat una d’aquestes fake news hi ha des de la CUP de Gràcia fins Libertad Digital, Voz Pópuli, Pilar Rahola, la COPE, Es Diario, la Plataforma per la Llengua, Toni Cantó, Liz Castro, Agustí Colomines, el regidor del PP a Barcelona Josep Bou, la diputada d’ERC Montserrat Benedí i els diputats de JxCat Ferran Bel, Neus Munté i Albert Cerrillo.

Les notícies denunciades pels comuns com a falses són:  ‘L’Ajuntament de Barcelona paga 17.000 € per un cartell de la campanya Barcelona té molt poder’, ‘Colau apuja el sou a alts càrrecs i als seus assessors en ple coronavirus’, ‘Ada Colau se compra un coche oficial de 47.000 euros en plena crisis’, ‘La Guàrdia Urbana està multant motos ben aparcades per fer-hi carrils bici sense avisar’, ‘Ada Colau ha espanyolitzat els nous semàfors de Barcelona i ha ignorat la llengua catalana’, ‘L’Ajuntament demana ajuda perquè no pot més amb les residències, i la Generalitat ha hagut de sortir a rescatar-lo’ i ‘L’Ajuntament contracta a Havas Media Group per tornar favors a Manuel Valls pels vots a la investidura d’Ada Colau’.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides