Sanitat autoritza la mobilitat entre Barcelona i les àrees metropolitanes

Girona, Catalunya Central, el Garraf i l'Alt Penedès passen a la fase 2, mentre Lleida es queda a la fase 1
Salvador Illa amb Fernando Simón

El govern espanyol ha autoritzat aquest dijous que Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud s'unifiquin en una sola regió sanitària. Tots tres territoris continuaran almenys una setmana més en fase 1, però a partir de dilluns ja es permetrà la mobilitat entre Barcelona i la seva àrea metropolitana. Així ho han anunciat aquest vespre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del centre de coordinació d'alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón.

Sanitat també ha acceptat la petició de la Generalitat i Girona, Catalunya Central, el Garraf i l'Alt Penedès passaran a la fase 2 dilluns vinent. La petició va ser aprovada dilluns pel Procicat tenint en compte la situació epidemiològica d'aquestes zones. Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu continuaran una setmana més a la fase 2 tal com estava previst. Així mateix, els tècnics del Ministeri han decidit finalment que Lleida es mantingui en la fase 1 després de detectar-hi un brot de nous contagis.

Pel que fa al cas de la regió sanitària de Lleida, el Departament de Salut va assegurar haver-lo detectat i aïllat a temps, però Simón va advertir ahir que conductes com les que van originar aquest repunt de casos poden provocar un rebrot de l'epidèmia, i va demanar de nou prudència a la ciutadania encara que es vagi avançant en la desescalada i es vagin aixecant algunes restriccions. D'aquesta manera, Sanitat accepta la petició de Salut, que prefereix esperar uns dies més abans que aquesta regió sanitària pugui canviar de fase. Illa ha agraït l'actitud "prudent" de la Generalitat en aquest sentit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides