Sandro Rosell, sorprès perquè “al segle XXI, TV3 censuri un documental”

L’ex-president del Barça afirma, en la presentació del seu llibre, que quan diu que és independentista de cor però no de cap es refereix a actuacions com la censura a la televisió pública catalana
Sandro Rosell, en la roda de premsa virtual per presentar 'Una forta a
Sandro Rosell, en la roda de premsa virtual per presentar 'Una forta abraçada'

L’ex-president del Barça, Sandro Rosell, ha manifestat el seu malestar per les retallades que va patir el documental emès per TV3 el passat 17 de maig que tracta dels 645 dies que va passar en presó preventiva acusat de blanqueig de capital i organització criminal. El documental ‘El cas Rosell’ va ser emès després de que el director de TV3, Vicent Sanchís, n’endarrerís l’emissió durant mesos i reclamés que el seu autor, el periodista d’esports d’aquesta cadena Víctor Lavagnini, modifiqués part del seu contingut. Lavagnini va acabar retirant la seva firma del documental després que s’hi eliminés qualsevol al·lusió a la productora audiovisual Mediapro i les paraules de Rosell amb què es tancava el reportatge.

En relació a aquesta qüestió, Sandro Rosell ha dit en la presentació del seu llibre ‘Una forta abraçada que “vaig llegir el comunicat del comitè d’empresa defensant el treball de Lavagnini i em sorprèn molt que en el segle XXI es tallin, censurin, o no sé quin terme utilitzar, parts d’un documental. Em sembla molt malament. Em consta que era informació, no opinió. En una televisió privada ho entendria. En el cas de la televisió pública catalana em sembla molt malament. No em deixa tranquil”.

Són actuacions com les de TV3 amb aquest documental les que fan que afirmés en una entrevista amb Jordi Évole, a La Sexta, que votaria a favor de la independència de Catalunya però que si  fos independent se n’aniria del país. “Ho penso i ho continuo pensant. Sóc catalanista amb el cor i voldria que Catalunya fos un país independent; però amb el cap, no. I és així per coses com el que ha passat a TV3”.

En el decurs de la roda de premsa, Rosell va afirmar que no pensa presentar-se a les properes eleccions a president del Futbol Club Barcelona i que, segons quins candidats es presentin, decidirà si dona suport a algun d’ells. Va afegir que “m’importa que no caigui en mans de grups mediàtics, empresarials o de pressió”, en una afirmació que molts van entendre que es referia a Mediapro.

Va dir, a més, que no sabia quin seria el seu futur professional i va demanar els periodistes que l’ajudin en el seguiment del pas pels jutjats de la querella que ha presentat contra la jutgessa, Carmen Lamela, que és qui el va mantenir quasi dos anys en presó preventiva per uns delictes suposats dels quals, finalment, va ser absolt.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides