Creix el malestar a la Guàrdia Civil, ara amb el cessament del número tres

El canvi es produeix després de la destitució de Pérez de los Cobos i la dimissió del número dos del cos
Fernando Grande Marlaska

El ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, ha apartat ara al cap del comandament d'operacions i número tres del cos, el general Fernando Santafé, en plena crisi al Ministeri per la destitució fulminant del coronel Diego Pérez de los Cobos i la dimissió del número dos de l'Institut Armat, Laurentino Ceña. Per ocupar el lloc de Santafé, Marlaska ha nomenat el general Félix Blázquez.

Segons fonts de la Guàrdia Civil recollides per El País, Santafé no estava d'acord amb la decisió del ministre de l'Interior de nomenar Pablo Salas, número set a la jerarquia de la Benemèrita, per substituir Ceña com a director adjunt operatiu. En principi corresponia a Santafé ocupar el seu lloc però la decisió del govern espanyol ho va frenar.

La sortida del general es produeix en plena crisi al Ministeri de l'Interior després del cessament de Pérez de los Cobos per l'informe sobre les investigacions del 8-M, que apunta que el govern espanyol coneixia la magnitud de la crisi del coronavirus i així i tot no va impedir actes multitudinaris com la marxa feminista de Madrid. Diverses informacions periodístiques han revelat incorreccions i falsedats en l'informe.

En un comunicat, el Ministeri de l'Interior justifica que el canvi "s'emmarca en el nou impuls" que es vol donar "a la Guàrdia Civil davant dels reptes de la seguretat del segle XXI".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides