Reyes Maroto: “La marxa de Nissan li costarà a l’empresa 1.000 milions”

La ministra d’Indústria remarca que amb un terç d’aquesta quantitat econòmica la companyia nipona podria desenvolupar un nou projecte industrial
Reyes Maroto
Reyes Maroto

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que “la marxa de Nissan (de Catalunya) li costarà a l’empresa 1.000 milions d’euros”, i ha remarcat que amb un terç d’aquesta quantitat econòmica la firma nipona “podria desenvolupar un nou projecte industrial”. En una entrevista a Ràdio 4, Maroto ha avisat a la companyia japonesa que li costarà molt tancar la planta, ja que ha de deixar els terrenys de la Zona Franca “exactament en les mateixes condicions en què els van trobar”.

“Aquesta és una part important del cost que té el tancament i, per tant, el fet de posar també en l’agenda de negociació el cost del tancament ha pogut canviar en les últimes hores aquesta negociació en la que estem en aquests moments”, ha indicat.

Segons informa Europa Press, que ha recollit l’entrevista, Maroto, que ha insistit que treballen perquè l’empresa no marxi de Catalunya, ha afirmat que Nissan està dins d’un ecosistema del sector de l’automoció a Catalunya que té moltes fortaleses: “Comptem amb una indústria auxiliar i està tota la cadena de valor i, per tant, creiem que en aquests moments pot haver-hi una aposta de Nissan per Europa.”

Així mateix, ha sostingut que Nissan Espanya està competint amb la planta que té la companyia nipona al Regne Unit i ha emfatitzat que “creu que Europa té una fortalesa que no té el Regne Unit i, per tant, Nissan ha de ser molt conscient de qui és el seu soci, si el seu soci és Espanya i Europa o prefereix que el seu soci sigui el Regne Unit”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides