Les residències geriàtriques reben una allau de peticions d’ingrés

Fins a un miler de sol·licituds diàries per ocupar 4.000 places disponibles, segons l'Associació Catalana de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència
Sessió de fisioteràpia en una residència de gent gran
Sessió de fisioteràpia en una residència de gent gran

Les residències de gent gran catalanes estan rebent una allau de sol·licituds d'ingrés, segons ha confirmat a la Cadena SER Andrés Rueda, el president de l'Associació Catalana de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència (ASCAD).

Rueda ha xifrat al voltant del miler les peticions diàries que reben per ocupar una de les 4.000 places que han quedat lliures a conseqüència de la mortaldat de la Covid-19 a Catalunya.

El president d'ASCAD ha relacionat l'allau de sol·licituds amb l'empitjorament de la salut de la gent gran que no ha pogut acudir als centres de dia durant la fase més restrictiva de l'estat d'alarma, sumat a la impossibilitat dels familiars de fer-se'n càrrec ara que han de tornar als seus llocs de treball.

Rueda ha explicat que les trucades que reben procedeixen tant de famílies que ja tenen una persona en llista d'espera com de famílies que s'interessen ara per inscriure-hi un dels seus membres. Pel que fa a la xifra de sol·licituds, ha matisat que la gent té dret a apuntar-se a tres centres diferents, per la qual cosa pot ser que s'efectuï més d'una trucada per sol·licitant, però ha afegit que existeix una "explosió" de la demanda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides