JxCat promou la teoria de la conspiració en les conclusions sobre els atemptats del 17-A

La negociació per elaborar la versió definitiva tindrà lloc al Parlament la setmana vinent
Jordi Munell, diputat de JxCat i president de la comissió sobre els a
Jordi Munell, diputat de JxCat i president de la comissió sobre els atemptats del 17-A

Junts per Catalunya vol fer constar a les conclusions de la comissió parlamentària sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017 la teoria de la conspiració que adjudica part de la culpa al CNI.

Segons publica El Confidencial, l'esborrany del dictamen de la comissió inclou la tesi segons la qual el CNI estava al cas dels preparatius dels atemptats perquè Albdelbaki Es Satty va ser confident de l'agència d'intel·ligència espanyola.

La reunió de la comissió d'investigació on es negociaran finalment les conclusions serà presencial i se celebrarà al Parlament la setmana vinent, per la qual cosa es preveu que s'introdueixin canvis en el dictamen.

El Confidencial revela no només la insistència de JxCat en assenyalar el CNI malgrat l'absència de suport de fonts oficials, com els Mossos d'Esquadra, sinó el fet que la formació de Carles Puigdemont i Quim Torra es refereix específicament a la suposada desaparició dels antecedents policials i judicials d'Es Satty, desmentida l'any passat per una informació de La Vanguardia que citava el contingut d'informes de la Policia i la Guàrdia Civil inclosos en el sumari judicial de l'Audiència Nacional, així com testimonis d'alts responsables dels Mossos.

A més, el mateix diari destaca que la proposta de redacció de les conclusions indica, citant l'autorització rebuda pel CNI per intervenir els telèfons dels autors dels atemptats, que l'agència coneixia la intenció de perpetrar un atemptat imminent, tot i que la reconstrucció de les trucades va ser posterior als atemptats.

Segons la mateixa informació, el PSC assegura que una lletrada del Parlament, Mercè Arderiu, ha redactat les conclusions sense consens, i els socialistes han protestat perquè s'ha suprimit com a conclusió el fet que no es pugui deduir de l'antiga condició d'Es Satty com a confident del CNI el coneixement de l'agència d'intel·ligència espanyola sobre la perpetració dels atemptats.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari