El dircom d’Interior reclama tuits en català a l’arquebisbe de Barcelona

Joan Maria Piqué lamenta que Juan José Omella només usi el castellà a Twitter i li demana "que respecti el català"
Joan Maria Piqué
Joan Maria Piqué

Joan Maria Piqué, el responsable de comunicació del departament d'Interior de la Generalitat, ha publicat a Twitter una queixa contra l'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal espanyola, Juan José Omella, perquè no fa servir el català en aquesta xarxa social.

"Trobo molt fort que en el perfil oficial del cardenal-arquebisbe de Barcelona @OmellaCardenal no hi hagi ni un tuit en català. No m'ho explico", ha piulat Piqué el darrer cap de setmana.

El dircom del departament que encapçala el conseller Miquel Buch ha escrit en el mateix missatge: "Com a (mal) cristià d'infanteria, li demano que respecti el català com la llengua del país, perseguida durant segles i minoritzada ara".

Cap de premsa d'Artur Mas durant els anys que el líder convergent va ser president de la Generalitat, i posteriorment responsable de la comunicació exterior del govern català durant les presidències de Carles Puigdemont i Quim Torra, Piqué va esdevenir dircom d'Interior el setembre del 2019.

L'actuació de l'actual dircom de Buch com a responsable de comunicació exterior va generar les queixes de diversos corresponsals estrangers, que van denunciar pressions reflectides en informes de Reporters Sense Fronteres.

Durant les setmanes de vigència de l'estat d'alarma, Piqué ha carregat contra El País per publicar una informació sobre el biaix de TV3 i ha esborrat un tuit on acompanyava un cartell referit al 1808 i a la Guerra Civil amb el comentari "Potser és un enfoc [sic] que encara no hem plantejat i funcionaria", aparentment en referència a la lluita armada. Partits de l'oposició van demanar la destitució de Piqué aleshores, però Buch va assegurar que se l'havia malinterpretat. També va recomanar a Joan Coscubiela, l'exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot, que es confinés "durant uns quants anys. O alguna dècada, si pots".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides