Sánchez diu que moltes autonomies sortiran ben aviat de l’estat d’alarma

El cap de l'executiu espanyol ha demanat als presidents autonòmics que potenciïn el turisme nacional
Pedro Sánchez

El president de govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest diumenge als presidents autonòmics que, si l'evolució de la pandèmia és positiva i res es torça, moltes comunitats estaran fora de l'estat d'alarma al llarg dels propers dies. Segons han informat fonts autonòmiques a Europa Press, així ho ha avançat Sánchez a la onzena reunió que manté amb els presidents de comunitats i ciutats autònomes des que va ser declarat l'estat d'alarma. En ella, ha dit que està convençut que la totalitat de l'estat ho estarà a finals de juny o principis de juliol.

D'altra banda, Sánchez ha demanat als presidents autonòmics que potenciïn sobretot el turisme nacional perquè sigui el que "empenyi i tiri del carro" de cara a la temporada d'estiu, i ha anunciat que la ministra del sector, Reyes Maroto, convocarà pròximament el consell interterritorial per consensuar mesures amb totes les comunitats.

Sánchez ha comunicat que el seu govern està elaborant protocols per implantar mesures de seguretat en l'àmbit turístic com a pas necessari per garantir un retorn segur a la normalitat en aquest sector. El cap de l'executiu espanyol ha insistit en la idea que ja va anunciar dissabte, i és que s'espera que, a finals de juny o principis de juliol, tot l'estat recuperi la llibertat de moviment.

Durant la reunió, el president ha destacat que el turisme, sector en què també ha inclòs l'oci i la cultura, ha estat el sector més beneficiat per les línies d'avals ICO; fins al 18 de maig s'han finançat més de 82.000 operacions, cosa que beneficia a 64.000 empreses. També ha comentat que gairebé 3 de cada 10 treballadors acollits a ERTO corresponen a activitats d'hostaleria i turisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides