La Generalitat retira el concert a les escoles que segreguen per sexe

El Govern els concedeix un any de pròrroga i s'ha acabat; la mesura afecta 11 centres de Catalunya
El Govern retira el concert a les escoles que segreguin per sexe

El Govern ha denegat la renovació del concert educatiu a les escoles que segreguen per sexe però els concedeix un any de pròrroga, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La mesura afecta 11 centres d'arreu de Catalunya i el Departament d'Educació justifica la revocació del concert perquè "no compleixen el principi de coeducació per mitjà de l'escolarització mixta, que ha de ser objecte d'atenció preferent", segons la llei d'educació de Catalunya (LEC).

No obstant això -i donada la situació excepcional per la pandèmia de coronavirus-, la Generalitat concedeix un any de pròrroga a aquestes 11 escoles per així també evitar "el greu perjudici per a les famílies d'assabentar-se que el centre no estarà concertat el curs vinent".

En el redactat es recorda que el passat 3 de març el Departament d'Educació va requerir a aquestes 11 escoles que en deu dies aportessin el projecte educatiu del centre i al·leguessin "les raons pedagògiques en què fonamenten l'elecció del model d'educació diferenciada per sexes".

"El reial decret del 14 de març que va declarar l'estat d'alarma per covid-19 va suspendre els termes i va interrompre els terminis administratius abans de l'acabament d'aquest termini de 10 dies per aportar la documentació sol·licitada", puntualitza el DOGC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides