El TSJC autoritza que Vox es manifesti a Catalunya aquest cap de setmana

Abascal celebra la decisió que permet a la formació ultradretana una protesta que Madrid havia prohibit
Protestes contra el govern de Sánchez per la gestió del coronavirus

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat les manifestacions en cotxe que Vox ha convocat per aquest dissabte al migdia a Barcelona, Lleida, Girona i Tarragona contra la gestió de la pandèmia del coronavirus per part del govern espanyol. Les mobilitzacions van ser prohibides pel govern espanyol, però el tribunal diu que això vulnera el dret de reunió.

D'aquesta manera, ha estimat els recursos del partit ultradretà, als quals la fiscalia donava suport, i s'ha posicionat contra l'Advocacia de l'Estat, que en els judicis d'aquest divendres s'ha oposat a les mobilitzacions. Les 'Caravanas por España y su libertad', que es faran a tot Espanya, seran d'11.30 a 12.30 hores en vies importants i cèntriques de les quatre ciutats.

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha celebrat la decisió del TSJC d'autoritzar les manifestacions. A Twitter, Abascal ha assegurat que el partit "doblega la mà" del govern espanyol, que inicialment havia prohibit les protestes. "La justícia ens dona la raó i també permet la caravana 23M a Catalunya. Marlaska no ha pogut imposar el seu estat d'excepció", ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides