L’ultimàtum de Rufián: o Cs o ERC

El líder republicà dona 15 dies al govern de Sánchez per triar entre "els vots de la dreta" o "els republicans"
Rufián i Sánchez al Congrés

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha llançat un ultimàtum i ha posat data de caducitat a l’entesa que els republicans mantenen amb el Govern espanyol des del suport a la investidura de Pedro Sánchez. En un breu missatge a través de les xarxes socials, ha donat 15 dies perquè l'Executiu de coalició esculli el soci. El dilema que planteja és, o Ciutadans o Esquerra. 

"10 vots segurs de la dreta a canvi de més banderes o 13 vots republicans d'esquerres a canvi de més ajudes socials. Aquest és l'únic dilema que hi ha i 15 dies per escollir", ha publicat Rufián. D'aquesta manera, ERC torna a oferir els seus vots, però la condició és que trenquin amb el partit d’Inés Arrimadas.

L'ultimàtum del republicà es refereix a una propera votació al Congrés per a una eventual sisena pròrroga de l'estat d'alarma.

L'advertència de Rufián es produeix el mateix dia que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha comunicat al PSOE en una entrevista a Telecinco que si no compleix amb la taula de negociació amb Catalunya "no cal que comptin amb ERC".

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari