El Suprem demana al Congrés poder interrogar Laura Borràs

La Cambra Baixa té dos mesos per respondre després que la portaveu de JxCat no comparegués voluntàriament pel cas dels contractes de la ILC
Intervenció de Laura Borràs al Congrés, aquesta setmana
Intervenció de Laura Borràs al Congrés, aquesta setmana

El magistrat instructor del Tribunal Suprem Eduardo de Porres ha acordat aquest divendres tramitar el suplicatori al Congrés dels Diputats per poder procedir penalment contra la portaveu de JxCat a la cambra, Laura Borràs, en la causa sobre els contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El Congrés disposa de dos mesos per respondre la petició del Suprem, comunicada per De Porres al president de la Sala Segona, Manuel Marchena, que l'ha enviat al president del Suprem, Carlos Lesmes, perquè se la traslladi a la Cambra Baixa.

Borràs va declinar la possibilitat de declarar voluntàriament el passat 14 de febrer després que el Suprem obrís una causa contra ella el desembre i la cités a declarar per la presumpta comissió de delictes de prevaricació, frau a l'Administració, malversació de fons públics i falsedat documental durant l'etapa que l'actual diputada de JxCat va dirigir aquesta institució del departament de Cultura de la Generalitat. La causa que afecta Borràs, remesa pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona al Suprem l'any passat, se centra en la presumpta adjudicació irregular de contractes de la ILC a Isaías Herrero.

Borràs, que va deixar la ILC el 2018, quan va esdevenir consellera de Cultura, ha defensat la seva innocència i assegura que pateix una persecució política. Correus electrònics intercanviats entre Borràs i Herrero inclosos en la causa mostren, però, que l'actual diputada de JxCat va facilitar indicacions per rebre contractes al seu interlocutor. A més, en una conversa amb un soci que també ha transcendit durant la instrucció, Herrero va dir que facturava "trapis" amb Borràs.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides