CCOO denuncia que queda massa gent sense cobrar la seva prestació

El sindicat assegura que no s'està donant cobertura a les reclamacions de treballadors que en alguns casos no han cobrat des del març
Cues a una Oficina de Treball

El sindicat CCOO denuncia que si bé s'ha constatat una millora clara en l'agilització de les transferències de les prestacions mitjançant el conveni entre el servei públic estatal d'ocupació estatal (SEPE) i les entitats financeres, segueix sense solucionar-se la gestió de les reclamacions.

De fet, aquest dijous, CCOO de Catalunya va passar un nou document amb reclamacions col·lectives a la direcció del SEPE, per exposar que ja són més de 230 els noms d'empreses que s'han traslladat al SEPE perquè es revisin els expedients de regulació i les prestacions associades, i que són més de 15.000 els treballadors i treballadores afectats.

En un comunicat del sindicat s'informa que empreses com EUREST, Vuitton o Roca tenen ara com ara plantilles que majoritàriament no han cobrat o han cobrat parcialment i en alguns casos des del març. I que això comporta extrema vulnerabilitat i insolvència per a massa llars treballadores que no demanen un ajut, sinó una prestació per la qual han cotitzat i que els correspon.

CCOO de Catalunya, en el comunicat, valora molt positivament la dedicació i esforç de la plantilla del SEPE en el seu conjunt, però afegeix que reclamen una vegada més recursos immediats i una millor coordinació entre serveis públics d'ocupació per a facilitar que s'atenguin les reclamacions i facilitar el cobrament de la prestació tan aviat com es pugui, que en el cas de reclamacions col·lectives es contactin les empreses per solucionar amb diligència els errors existents, que es recuperi l'atenció telefònica, i que es contempli la possibilitat de donar prioritat a les bases reguladores baixes i dada de presentació de la reclamació per anticipar situacions d'insolvència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides