El Parlament investigarà l’acció de la Generalitat en les residències d’avis

JxCat evita defensar l'actuació d'ERC en un episodi més de desacords entre els dos grups del Govern
Chakir El Homrani

El Parlament de Catalunya investigarà la gestió de la Generalitat a les residències d'avis arran de la Covid-19. Només ERC ha defensat l'actuació dels departaments de Treball i Salut, ambdós en mans de consellers d'Esquerra. Així, Junts per Catalunya ha fet evident un desacord més en públic entre els dos socis de govern.

Tots els grups de l'oposició es van unir per demanar aquesta comissió d'investigació, malgrat que des d'Esquerra es va considerar que no era el moment i que calia esperar a que acabés la pandèmia.

Tots els portaveus han recordat que hi ha hagut gairebé 4.000 morts, 13.000 positius i uns altres 36.000 possibles infectats de la Covid-19, la qual cosa representaria un terç dels casos a Catalunya.

Tota l'expectativa estava en el discurs d'ERC. Ha estat Marta Vilalta, coordinadora general del partit, la que ha sortit a defensar l'actuació de Chakir El Homrani i Alba Vergès, ambdós d'Esquerra. Ha reconegut la necessitat de fer aquesta investigació, però ha considerat que encara era massa aviat per a fer-ho i ha acusat directament al PSC d'haver-ne estat l'inductor.

Així mateix, per Vilalta el problema de la gestió de la Generalitat a les residències d'avis és a causa de la manca d'inversió de l'Estat, al comandament únic de l'estat d'alarma i que el sistema prima la gestió privada. Cap autocrítica.

Els seus socis al Govern, per la seva part, no han entrat en atacs als partits de l'oposició i Josep Maria Forné (ex-alt càrrec de Benestar Social durant l'etapa de CDC) ha considerat que ja és necessari establir un nou model.

Aquesta última opinió ha estat la mateixa que han expressat tots els altres grups parlamentaris, amb més o menys èmfasi. Tots ells han expressat la manca de coordinació i de decisió per part del departament dirigit per Homrani i han expressat que malgrat que ara aquestes residències depenen de Salut, en un futur han de tornar a Acció Social.

Noemí de la Calle (Ciutadans), Raül Moreno (PSC), Marta Ribas (Comú-Podem), Vidal Aragonès (CUP) i Santi Rodríguez (PP) han coincidit que cal analitzar què ha passat i actualitzar, alhora, el protocol. La cartera de serveis socials de la Generalitat va ser aprovada el 2007 i no s'ha actualitzat des de llavors, malgrat que s'hauria de fer cada quatre anys.

Les residències d'avis són de plena competència de la Generalitat, la qual cosa ha estat posada en el debat pels partits de l'oposició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides