Benvingut Mr. Ñordo

Angela Merkel avisa als alemanys que millor ni plantejar-se visitar Espanya durant aquest estiu i el terror del sector turístic català es torna pànic en adonar-se que això també els afecta. De cop els ulls del govern de la Generalitat i d’institucions econòmiques catalanes giren cap al turisme nacional, que no és el d’aquells senyors de Tremp o Mollerussa que decideixen passar uns dies a la Costa Brava, sinó el dels senyors provinents de Madrid, la zona zero de la Covid 19 segons informa TV3, o dels subvencionats andalusos, paràsits incapaços de viure de res que no sigui el PER. És el d’aquests espanyols que només saben espoliar.

Els implorem que ens visitin. Sabem que, com diu Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, els originaris del Regne d’Espanya provenen d’un lloc que és atur i mort, però malgrat això sabrem resignar-nos i acceptar els seus calerons en aquesta terra de promissió, de vida i futur que és Catalunya.

Som tan generosos que permetrem que aquestes bèsties amb forma humana que són els ñordos, deixin les seves dentadures postisses plenes de verdet a les tauletes de nit dels nostres hotels de Salou o de l’Empordà. Som comprensius. Sabem, perquè ens ho ha dit el nostre president,  que sou pobra gent, que no podeu fer-hi res més.

Us esperem amb els braços oberts, disposats a qualsevol sacrifici per tal de salvar un sector industrial que representa el 12% del PIB català i el 14% de l’ocupació. Al cap i a la fi estem, malgrat que ens pesi, acostumats a la vostra presència, ja que els espanyols a Catalunya són com l’energia: no desapareixen, es transformen. Ens reservarem per a nosaltres, això sí, alguns llogarrets amb encant, no tant per amagar-los als qui vingueu des de Ñ, si no perquè no els envaeixin els pixapins. No debades, el cosmopolitisme capitalí és el pitjor perill per a la nostra essència catalana

El principal motor econòmic del país està en mans d’aquests espanyols que ahir només ens robaven, però que ara ens maten a cop de virus i pandèmies. Depenem d’Espanya. I no sembla que a la resta de l’Estat hagin entès el nostre sofisticat sentit de l’humor ni les nostres bromes. El turisme nacional a Catalunya va baixar entre el setembre del 2017 i el setembre del 2019 un 4’2%, exactament el mateix que va pujar a la resta de l’Estat, i resulta alarmant contemplar com, segons la patronal hotelera Cehat, el 40% de les places ofertes per l’Imserso a casa nostra van quedar desertes.

Sembla que les nostres imaginatives propostes de promoció turística, com ara decorar amb creus grogues les platges i els balcons amb estelades, o crear espais per a l’aventura  a través de disturbis vistos amb certa aquiescència pel Govern de la Generalitat, no han estat ben compreses més enllà de l’Ebre.

Cal construir complicitats, i per a què Espanya vegi que compartim el seu sentit de la ironia, hem decidit fer-li un picadeta d’ull, i si ells ens envien 1714 milers de mascaretes, nosaltres també farem jocs amb els números, que ja se sap que mai no són casualitat. Això si, sense cap referència històrica, que amb aquestes coses no s’hi juga. Millor un gest una mica més demoníac, com ara una paga extra de 666 euros a sanitaris, policies i bombers. Ja se sap que som una terra de correfocs i dimonis.

També de sardanes, bastoners i geganters. Manifestacions populars de la cultura tradicional que, com diu la nostra consellera del ram, Mariàngela Vilallonga, mostren el bo i millor de la generosa raça catalana. Volem compartir el nostre fet diferencial i per això prometem corregir el nostre defecte de canviar de llengua i passar-nos al castellà si ens fa l’efecte que el vostre aspecte no és prou català o ens sembleu estrangers.

Us demanem que torneu un altre cop per veure tots aquells familiars i amics que vàreu deixar de visitar el 2017, el 2018 i el 2019. Que aquells que formeu part del 20% de visitants que arribava aquí per fer negocis o raons professionals abans de l’1-O, passegeu de nou pels nostres carrers. I posats a demanar, no sigueu gaire gasius; no sigui cas que provoqueu la ruïna dels patriotes catalans dels què depenen les nostres caixes de solidaritat. Se senten feliços de poder viure l’experiència d’un estiu sense guiris. Tant, que han decidit gastar els seus estalvis en multiplicar-se per omplir, ells solets, tots els hotels catalans entre juliol i setembre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides