Sanitat regularà l’obligatorietat de les mascaretes als espais públics

Els municipis de fins a 10.000 habitants deixaran de tenir franges horàries a partir d'ara
Empitjora la pandèmia a Catalunya
Empitjora la pandèmia a Catalunya

El govern espanyol regularà finalment l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes en els espais públics. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest diumenge en roda de premsa que el govern espanyol està treballant en la redacció d'una ordre per "reforçar-ne" l'ús. Tot i que no ha volgut especificar encara en quins casos serà necessari.

D'aquesta manera, l'executiu del PSOE i Podem es fa seva una proposta que fa dies que feia el Govern, que era partidari de l'ús obligatori de les mascaretes a l'espai públic. Una demanda que de fet, ha tornat a exigir el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest mateix diumenge via roda de premsa telemàtica.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest matí als presidents autonòmics que eliminarà les franges horàries per realitzar activitats al carrer, com ara passejar o fer esport, als nuclis de població de fins a 10.000 habitants, com passava fins ara a les de 5.000 o menys.

Transmissió baixa, però amb risc de rebrot

El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha assegurat que la transmissió del coronavirus a Espanya és ja molt baixa i que la majoria de contagis es concentren exclusivament en els àmbits sanitari i sociosanitari. "Estem molt a prop d'acabar amb la transmissió social i domiciliària del virus. Tot i que el risc de rebrot segueix essent important", ha assenyalat Simón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides