Torra bescanvia el suport a l’estat d’alarma pel retorn de competències

El president català planteja l'ultimàtum a Pedro Sánchez en el marc de la conferència de presidents
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat aquest diumenge al matí a Pedro Sánchez, en el marc de la conferència de presidents, que "fins que no tinguem totes les competències, ens oposarem a la pròrroga de l'estat d'alarma". El govern espanyol pretén allargar-lo un mes més relaxant el comandament únic que fins ara ha exercit.

Torra, que és partidari de mantenir-se en el no, cosa que farà JxCat, intenta així condicionar la posició dels seus socis d'Esquerra. "Catalunya porta gestionant la seva sanitat des de fa 37 anys. Coneixem perfectament com volem gestionar aquestes competències i creiem que l'autoritat competent hem de ser nosaltres", ha defensat el president segons que ha explicat Presidència.

D'altra banda, el president català ha demanat a Sánchez que l'ús de les mascaretes sigui obligatori arreu, i no només als transports. Entre altres temes econòmics, també ha exigit el pagament de 4.000 milions d'euros pel cost extraordinari de la Covid-19 a Catalunya, poder augmentar el dèficit autonòmic i la gestió dels ajuntaments dels seus superàvits.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides