Torra compleix dos anys de president i avança que d’eleccions ni parlar-ne

Tot i que al gener donava per acabada la legislatura, ara apel·la al coronavirus per mantenir-se en el càrrec
Quim Torra

Dos anys després de la seva arribada a la Generalitat, el president Quim Torra (JxCat) no té en l'horitzó convocar eleccions, tot i que al gener donava per acabada la legislatura. La crisi sanitària i econòmica generada pel coronavirus capgira la situació i serveix d'excusa per mantenir-se en el càrrec. Ho explica el president avui en una peça d'opinió a La Vanguardia.

Torra no comparteix la pressió ni el debat sobre les eleccions que hi ha actualment. Està convençut que no és el moment perquè els esforços s'han de concentrar a no perdre llocs de treball i a prioritzar el rescat social i econòmic en els pròxims mesos.

El president intenta tancar el debat subratllant que "si no es van convocar eleccions per poder aprovar uns pressupostos, tampoc ho farem ara enmig de l'emergència sanitària, econòmica i social més gran dels últims temps".

El president de la Generalitat, a més, vol ser ell qui convoqui les eleccions, per respecte a la institució, i no que sigui el Tribunal Suprem qui marqui el calendari si acabés sent inhabilitat, una decisió de l'alt tribunal que podria arribar a finals d'any.

Així, no es descarta que Torra convoqui eleccions abans que se li notifiqui una condemna, però cada vegada són més els que a JxCat defensen allargar la legislatura per retallar distàncies amb ERC, més encara quan els republicans estan acusant la gestió de la pandèmia en les seves conselleries.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides