Pedro Sánchez demanarà un “últim” estat d’alarma d’un mes de durada

Ha confirmat que aquesta pròrroga estarà guiada pel ministre de Sanitat en cogovernança amb les comunitats
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha informat en la compareixença dels dissabtes que sol·licitarà "una nova pròrroga de l'estat d'alarma". Segons Sánchez, "pretén ser l'últim estat d'alarma i abastarà fins al final de la desescalada", de manera que "en lloc de 15 dies anem a sol·licitar que sigui del voltant d'un mes".

Sánchez ha afegit que "la nova pròrroga de l'estat d'alarma serà diferent" i estarà guiada pel ministre de Sanitat sota la cogovernança de les autonomies: "Durant unes setmanes més seguiran limitats alguns drets, en particular el de lliure circulació", ha comentat. També ha dit que les comunitats autònomes aniran recuperant la seva plena capacitat de decisió.

En la seva intervenció el president del govern espanyol ha insistit en la idea d'anar pas a pas, amb un pla de desescalada segur que no se salti fases que posin en risc la salut dels espanyols ni l'esforç realitzat fins al moment. En aquest sentit, ha estat contundent quan ha afirmat: "Si optem per prioritzar el negoci sobre la salut, acabaríem fent malbé la salut i el negoci".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides