Quin contacte privilegiat té Xavier Garcia Albiol a la Moncloa?

Xavier García Albiol

Xavier Garcia Albiol ha tornat a l’alcaldia de Badalona, aquesta vegada per carambola, després que fracassés l’acord del grup municipal del PSC amb la candidata “cupaire”, Dolors Sabaté. Hores abans del ple d’investidura, celebrat el dia 12 passat, molts dirigents del nucli dur PSC no veien amb bons ulls el pacte per repartir-se l’alcaldia amb la candidatura encapçalada per l’independentista Dolors Sabaté –de la qual també formen part els comuns i ERC-, ja que creien que aquest acord era contraproduent i desorientava el seu electorat.

A més, Xavier Garcia Albiol té un aliat molt poderós a la Moncloa: el consultor Iván Redondo, actual director del gabinet de Presidència de Pedro Sánchez. El polític badaloní va ser el primer que va descobrir la intel·ligència estratègica d’Iván Redondo i el va fitxar per dirigir la seva campanya a les eleccions municipals del 2007, en la qual el PP va aconseguir incrementar el nombre de regidors.

Iván Redondo tenia aleshores 26 anys i Xavier Garcia Albiol li va donar la seva primera feina, per la qual va cobrar 30.000 euros. La seva tasca d’assessorament al dirigent badaloní del PP va culminar l’any 2011, quan en els comicis municipals va arrasar a les urnes i es va convertir en alcalde de la ciutat. Amb posterioritat, Iván Redondo es va convertir en l’home de màxima confiança de José Antonio Monago, que va arribar a ser el primer president del PP de la Junta d’Extremadura. L’any 2017, aquest spin doctor va tornar a canviar de cavall i va ser l’artífex del fenomen Pedro Sánchez, a qui ha acompanyat en totes les batalles per aconseguir, primer, el lideratge del PSOE i assolir, després, la presidència del Govern espanyol.

Malgrat que, ideològicament, estan als antípodes, Xavier Garcia Albiol i Pedro Sánchez tenen en comú el consultor que els ha catapultat fins a culminar els seus objectius polítics. Per això, el PSC sap que té un peu a l’Ajuntament de Badalona i Xavier Garcia Albiol sap que pot comptar amb una certa complicitat del PSC, a través d’Iván Redondo, per apuntalar la seva precària governabilitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides