El PSC i els comuns trenquen l’acord de govern a Castelldefels

Els socialistes governaran a partir d’ara en minoria amb ERC i JxCat
Maria Miranda, alcaldessa de Castelldefels

El PSC i Movem En Comú Podem han trencat el pacte de govern municipal que van firmar fa pràcticament un any a l'ajuntament de Castelldefels, després que l’alcaldessa socialista, Maria Miranda, signés un decret el dimarts passat on retirava als comuns les regidories d’Habitatge, Comerç, Serveis Socials i Dependència. Movem En Comú Podem ha assegurat en un comunicat que la trencadissa del pacte és “una decisió unilateral” i defensa que són àrees que “l’acord de govern atorga a la seva força i que formen part de les seves prioritats polítiques”.

Fins ara, les quatre regidories estaven en mans de la regidora morada, Ana Quesada, que havia abandonat recentment la seva formació política, tot i que manté actualment la seva acta de regidora.  Miranda va decidir aplicar el Pacte Antitransfuguisme i va repartir aquestes regidories entre els seus altres socis de govern, el PSC, ERC i JxCat.

La portaveu de Movem En Comú Podem i fins ara primera tinenta d’alcaldia, Candela López, ha afirmat que “l’alcaldessa finalment ha accedit a complir el Pacte Antitransfuguisme retirant-li les seves responsabilitats, però ha preferit ignorar les parts del pacte que no li agraden, com quan s’assegura que les formacions afectades per un cas de transfuguisme no poden veure reduïdes les seves competències o el seu pes polític, ja que aquest li ve donat pel suport rebut per part de la ciutadania a les eleccions”.

La formalització de la sortida del govern dels comuns es farà un cop acabi l’estat d’alarma i la ruptura del pacte local implicarà que el PSC (6), ERC (4) i JxCat (1) governin en minoria, si no hi ha canvis, fins a finals de l’actual mandat.  L’oposició, per la seva part, queda conformada pel PP (8), Movem (3), Cs (2) i la regidora Ana Quesada, no adscrita a cap grup municipal.

López ha lamentat que "s’hagi optat per un govern en minoria en comptes de negociar i arribar a acords, davant d’aquesta greu crisi social i econòmica, que requeriria governs sòlids i forts, amb capacitat per poder donar resposta als nous reptes”, i també ha assegurat que “mai utilitzarem els nostres vots per donar-li l’alcaldia al PP”, que va ser la formació política més votada als anteriors comicis locals.

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari