La Generalitat proposa un pla per garantir el dret de manifestació

Les mesures, presentades per Buch, depenen del vistiplau del govern espanyol
Miquel Buch
Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat aquest divendres un pla de la Generalitat de Catalunya per garantir l'exercici del dret de manifestació de manera segura mentre es mantingui la lluita contra la pandèmia del coronavirus. La implementació de les mesures, però, depèn en primer lloc de l'aprovació del comitè tècnic del Procicat i, per últim, del vistiplau del govern espanyol.

"Ens amoïna i molt que algú vulgui aprofitar el que vivim per laminar els drets fonamentals dels catalans i catalanes", ha manifestat el conseller en una compareixença telemàtica durant la qual ha afirmat que "el Govern d'Espanya ens va laminar les competències" i que "nosaltres no hi podem governar amb absoluta normalitat com fèiem fins ara, i per tant ha de ser Madrid qui ha d'autoritzar les manifestacions".

Entre les mesures del pla presentat per Buch hi ha la distància de dos metres entre els manifestants, la prohibició de celebrar aquestes marxes en carrers de menys de 20 metres d'ample, l'ús obligatori de mascaretes i el foment de la neteja de mans, l'organització de concentracions que no es desplacin, i l'impediment de mostrar pancartes o altres objectes subjectats per més d'un participant.

Preguntat sobre el motiu pel qual la Generalitat presenta una proposta específica sobre l'exercici del dret de manifestació, el titular d'Interior ha respost que és "difícil" explicar que els ciutadans poden anar als seus llocs de treball, desplaçar-se amb el metro i comprar, però no manifestar-se.

Així mateix, ha dit que la conselleria d'Interior assumeix el control sobre el compliment de les mesures de distanciament social, i que el fet de no poder dir ara com s'ho faran "no ha de servir d'excusa", ja que considera que és la seva obligació "que aquests drets es puguin exercir amb absoluta normalitat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides